
Birinci bölümünü yayınladığımız ve ilgi ile takip edilen röportajın ikinci bölümünü yayınlıyoruz..
Birinci bölümde hayat hikayenizi ve icraatlarınızı anlattınız..Bu bölümde vatandaşlar arasında konuşulan ve merak edilen konulara yer verelim..
SÜREKLİ MAHKEMELERLE UĞRAŞTIM..
Yeşilalanköyü net:Hüseyin Bey;İçme sularından bahsettiniz,bu konu çok tartışıldı.Bir çok şaibe ortaya atıldı.Bu konu da mahkemelik olduğunuzu biliyoruz..Konu ile ilgili açık yüreklilikle bilgi verirseniz sevinirim..
Hüseyin Yılmaz(Muhtar):2004 yılında Yeşilalan ve Baltacılı köyleri adına özel idare tarafından ayrılan 25.000 TL ,ayrıca iki depo yapımı için 24 ton çimento,3 ton demir,muhtelif ebatlarda 13.500m boru köyümüz suları için ayrılmıştı.
Ancak boruların ebatları mevcut şebeke için yetersiz görüldüğü için teslim almadık..Sadece 24 ton çimento ve 3 ton demiri teslim alabileceğimizi bildirdik..
Yeşilalanköyü net:Sayın muhtar bahsettiğiniz malzemeleri kimden teslim aldınız.?
Hüseyin Yılmaz(Muhtar)Özel idare bu malzemelerin ihalesini Trabzon’da Şahinler Ticaret’e verdi.Şahinler Ticaret bahsi geçen malzemeleri köylümüz olan inşaat malzemeleri satan bir esnafa 2005 yılında teslim etti.Bu arkadaşlar 3 ton demir,bir miktar çimentoyu köye getirerek depo yapımına başladık.1 ton demiri depo temellerinde kullandık.Daha sonra depo yerleri değiştirildiğinden kullanılan malzeme zayi olmuştur.Geriye kalan 2 ton demirin 900kg mı kaybolmuş,depo yapımı için ayrılan30-40 torba çimento depo alanında fırtına dolayısı ile ıslanmış ve donmuştur.
Yeşilalanköyü.net:O zaman olayların mahkemelere taşınmasının nedenleri sizce ne olabilir?
Hüseyin Yılmaz(Muhtar)Biz köyümüz için kullanılan malzemeler için,yukarıda bahsettiğim köyümüz esnafından ihale yolu ile malzeme alınmış,bir çok malzeme ihalesi tamamlanmasına rağmen ya zamanında teslim edilmemiş,bazıları ise hiç teslim edilmemiştir.
Bu esnafımızın bu olayların ardından yapılan ihalelerini,taahhütlerini yerine getirmedikleri için yeni ihalelerini iptal ettirdim.
Bu ihale iptalleri yüzünden bu esnafımız bana karşı tavır almaya başladı.
ŞİKAYETLER TAMAMEN TİCARİ ÇIKAR AMAÇLIDIR..
Yeşilalanköyü.net:Anladığımız kadarı ile hakkınızda yapılan şikayetler ticari ilişkilerle alakalı diyorsunuz,doğru mu anladık?
Hüseyin Yılmaz(Muhtar):Evet..Kesinlikle öyle..İhaleleri kaybeden esnaf arkadaşımız,köyü zarara uğrattığımız ve benzeri suçlamalarla beni şikayet etti..Hakkımda soruşturma açtırdılar.Yapılan soruşturma sonucunda hakkımdaki iddiaların asılsız olduğuna karar verildi.
Bunun üzerine beni Başbakanlık,İçişleri Bakanlığı,Valilik,Özel idare ve Kaymakamlık makamlarına savcılık kanalı ile şikayette bulundular..
Bu şikayetler üzerine muhtarlığa ait tüm kayıtlar,evraklar ve dosyalar 6 ay süre ile savcılık tarafından incelemeye alınmış,inceleme sonucunda suç unsuru tespit edilememiştir.
Yeşilalanköyü.net:Sayın muhtar,bahsettiğiniz esnaf arkadaşımızla kişisel bir husumetiniz var mı?Yoksa anlattığınız gibi tamamen ihalelerden kaynaklanan bir mesele midir?
Hüseyin Yılmaz(Muhtar):Benim kimse ile kişisel bir husumetim yoktur,zaten kin tutmayı da sevmem..Olsa bile kişisel sorunları köyün meseleleri ile karıştırmam..Bu doğru da olmaz..
Ben köyün menfaatlerini koruma acısından ihale edilip verilmeyen malzemeleri esnaf arkadaşımızdan talep ettim.Bu çerçevede son olarak Harun Pakoğlu araya girerek,sorunu çözmeye çalıştık.Benim köy adına talep ettiğim 434 torba çimento,380 TL nakliye bedeli 4 adet 150 lik boru gündem konusu olduğunda ,yemin ederek köy adına bir yere çimento verdiğini beyan etti.Ancak kime veya nereye verdiğini hatırlayamamıştır.
Bu tartışmanın ardından 262 torba çimento,4 adet 150 lik boru ve 180 Tl.nakliye bedeli ödeyeceğini taahhüt ederek anlaştık..
Yeşilalanköyü.net:Anlaştığınıza göre sorun çözüldü demektir..Doğru mu yorumladık?
Hüseyin Yılmaz (Muhtar)Keşke çözülseydi.Ben köyde kırgınlık ve dargınlıklardan rahatsızlık duyuyorum.Ben esnaf arkadaştan anlaştığımız malzemeyi almaya gittiğimde,Benim sizlere borcum yok var diyorsanız mahkeme kararı ile öderim dedi.Bizde mahkemeye verdik,kendisi mahkemeye çıkmayınca mahkemeden ödeme emri çıktı.Kendisi bu kararı temize gönderdi.
Biz temizden gelecek kararı beklerken,bana yapılan haksızlıkları da Allaha havale ediyor,vatandaşlarımın bilgilerine arz ediyorum..
Yeşilalanköyü.net:Sayın muhtar su ile ilgili diğer bir şaibe toplanan su paraları ile ilgili,bazı vatandaşların ödeme yaptığı,ancak kayıtlarda adlarının bulunmadığı söyleniyor.Bu konuda söyleyeceğiniz var mı?
Hüseyin Yılmaz(Muhtar):Biz yaptığımız her icraatın hesabını veririz.Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.Su çalışmalarına başlamadan önce,köylülerimizle 3 toplantı gerçekleştirdik.Bu toplantılarda alınan karar gereği su malzemesi devletten,işçilik köylüler tarafından ödenme kararı alındı.Bu karar gereği her haneden 150 TL.alınması,bunun içinde 3 emekli öğretmeni paraları toplamak için görevlendirdik.Bu arkadaşlar İbrahim Kumkumoğlu,İsmet Yüce ve Rıfat Baltacı’dır.Bu arkadaşların köylülerimizden topladığı para 25.000 tl dir.Suları verildiği halde 105 hane halen su parasını ödememiştir.Bizler bu para ile 3200 m.su şebekesini ihale usulü döşedik..Anlayacağınız her şey açık ve kayıt altındadır.
Bana yapılan suçlamalar asılsız ve kasıtlıdır.Haklılığım mahkemelerce tescil edilmiştir.
Yeşilalanköyü.net:Diğer bir eleştiri konusu köyümüzün yolları ile ilgili,Bu konuda yoğun eleştiriler var.Diğer köylerle kıyaslanarak yapılan bu eleştiriler hakkında ne söylemek istersiniz?
Hüseyin Yılmaz(Muhtar):Evet..Bir yere kadar saygı duymak gerekir..Vatandaşlar eleştiri yapacaktır.Ancak eleştiri yapmadan önce sorumlulardan bilgi alınmıyor,gerçekler bilinmeden haksız eleştirilere uğruyoruz.Benim muhtar olmamın en büyük nedeni yolların genişlemesi ve asfaltlanmadıydı.İşin aslı şu..Anlatalım herkes bilgi sahibi olsun gereksiz ve haksız eleştiri yapılmasın..
Çaykara köylere hizmet birliğine gelen para dağıtılırken,köylerin taleplerine göre değil acil ihtiyaçlarına göre dağıtılmaktadır.
Verilen paralarla diğer köyler betonlama yaparken,bizim yaptığımız sanat yapıları ve alt yapı çalışmaları hiç mi görünmüyor?
Bunlar..
Yornali İstinat:95.000 TL
Yornali su:39.000TL
Yeni mah.Darboğaz,Tepebaşı mah.:43.000TL
Kestanelik mah.:40.000TL
Depolar:60.000TL
Kangeli,sıçan bölgesi istinatları:50.000TL
Kıyaslama yaparken olaylara gerçekçi yaklaşalım.Bizler bu paraları buralarda harcamasaydık,betonsuz yolumuz kalmazdı.Sanki bize verilmişte biz betonlamamışız gibi bir algının yaratılması bize karşı haksızlıktır.Yorumları insaf ve izan doğrultusunda yaparsak köyümüz için faydalı olur,Sadece “Çamur at,izi kalsın” mantığı doğru değildir..Bunlar hasımane.art niyetli ve kasıtlı eleştirilerdir.
DEVAM EDECEK..
www.yesilalankoyu.net
Anahtar Kelimeler: Sürekli, Mahkemelerle Ugrastım, Yesilalan
Okunma: 2265